وقتی به تجارت، مشارکت کارکنان و موفقیت سازمانی علاقه دارید، از هر فرصتی برای ارتقاء توانمندیهای خود استفاده خواهید کرد. چه این درس از چه طریقی سخنرانی، کتاب، کلاس و یا حتی فیلم پرفروش هالیوودی باشد. ما در مدیران مدیا تلاش میکنیم تا این آموزشها را به وقت استراحت شما برده و به جذابیتهای داستانی و بصری گره بزنیم تا ماندگاری بیشتری در ذهن شما داشته باشد و در این قسمت به معرفی بهترین فیلم های سینمایی برای مدیران منابع انسانی پرداختیم.
حتما تا به امروز لیستهایی را دیدهاید که تعدادی فیلم را برای موضوع یا گروهی خاص معرفی میکنند ولی ما تلاش کردیم که ابتدا نیازمندیهای شغلی حوزه مورد نظر را در نظر بگیریم و بستهای کمتر دیده شده را برای مدیران منابع انسانی ارائه کنیم.
- رهبری
- کارتیمی
- پرورش افراد
- سرپرستی
- ارزیابی عملکرد
- مدیریت تعارض
- مدیریت ارتباط
- مدیریت استرس
- حل مساله
- خلاقیت
- فرآیند خروج کارکنان
فیلم Whiplash (الگویی از یک رهبر بد)
این فلیم که داستان فلچر به عنوان یک رهبر ارکست بسیار بداخلاق و سختگیر است که اعضای تیم را به شدت تحت فشار قرار میدهد. شخصیت اصلی این فیلم یک الگوی کامل از رهبری بد است و کافی است اقداماتی را که با اعضای تیم انجام میدهد را از شخصیت خود دور کنید تا یک رهبر الهام بخش باشید. مدیران منابع انسانی میتوانند به جعبه ابزار آزار دهنده فلچر رجوع کنند تا در استفاده از آنها بسیار محتاطتر عمل کنند.
- استفاده از ترس برای کنترل و تسلط
- عدم قطعیت غیرقابل توضیح
- واژگان تکان دهنده و تحقیرآمیز
- فرهنگ اجباری و جاری سازی آن به هر قیمتی
- اهمیت بیشتر “من و موفقیت من” نسبت به “تیم و موفقیت ما”
فیلم The King’s Speech (آموزش و توسعه نقاط قابل بهبود)
دوکی را تصور کنید که توانایی سخنرانی در جمع را نداشته باشد و مدام دچار لکنت شود. حال این دوک را در مرتبهای بالاتر و در مقام یک پادشاه ببینید. ما در این فیلم با داستان زندگی جرج ششم پادشاه انگلستان میپردازیم که چطور بر ضعف خود فائق میآید و در کنار چرچیل در یکی از حساس ترین برهههای تاریخ اروپا سکان رهبری بریتانیا را عهده دار میشود.
مدیران منابع انسانی در این فیلم باید به نقش لوگ، گفتار درمان پادشاه توجه ویژهای داشته باشند چرا که یکی از سختترین اقدامات یعنی آموزش به فردی در جایگاه بسیار والا و روی نقطه ضعفی بسیار حساسیت برانگیز کار میکند و به گونهای تعامل ایجاد میکند که تا مدتها این رابطه ادامه پیدا میکند.
لوگ توانست از طریق دو جزء کلیدی یعنی شجاعت و شایستگی، اعتماد ایجاد کند. لوگ باید شجاعت خود را نشان میداد و با کسب نتایج، شایستگی خود را ثابت کند. لوگ به سطحی از صمیمیت نیاز داشت که معمولاً بین افراد معمولی و سلطنتی دیده نمیشود. این رویکرد شامل استفاده از نام کوچک و جلسات درمانی در خانه و نه کاخهای سلطنتی بود. این فیلم جزو فیلمهایی است که ما به طور کامل آن را تحلیل کرده و در بستههای تحلیل مدیریتی میتوانید آن را دریافت کنید.
فیلم The Internship (شایستگیهای کلیدی در استخدام)
فیلم در آمریکا شروع می شود جایی که نیک کمپبل و بیلی مک ماهون حین انجام یک معامله تجاری بودند که به آنها اطلاع داده شد که شغلشان که فروش ساعت مچی بود به دلیل تغییر سریع فناوری منسوخ شده است. در نتیجه از بین رفتن کسب و کار، آنها مجبور شدند با محدودیت مهارت های خود شغل جدیدی پیدا کنند و طی فرآیندی به دوره کارآموزی گوگل میرسند. این فیلم درسهای مهمی را برای جویندگان کار و اعضای نسل جوان که خواهان موفقیت شغلی در قرن 21 هستند ارائه میدهد. و برای مدیران منابع انسانی حاوی نکاتی است که در انتخاب افراد برای جایگاههای شغلی به آنها توجه بیشتر داشته باشند.
مهارتها و ویژگیهایی که در رزومه افراد مشخص نمیشود. چرا که سایر کارآموزان از بسیاری از جهات برای استخدام تواناتر بودند ولی اخلاق حرفهای و مدیریت تعارض و روابط اجتماعی قوی نقطه قوتی است که در شخصیت نیک و ماهون وجود داشت ولی در کلاسهای آکادمیک دانشگاه به سایر کارآموزان آموزش داده نشده بود.
فیلم Coach Carter (ارزیابی عملکرد)
فیلم مربی کارتر را این بار از زاویهای تازه ببینید. جایی که مربی کارتر به عنوان یک ارزیاب عملکرد عمل میکند و بعد از تعیین شاخصهای ارزیابی و تنظیم سیستم پاداش و تنبیه افراد را بر حسب عملکردشان میسنجد و پایش میکند. مربی کارتر یک برنامه کوتاه مدت 4 ماهه دارد که تمام ضعفهای تیم را با شاخصهای قابل ارزیابی ماهانه در دل آن گنجانده شده و برنامهای منظم برای پیگیری این تعهدات که به طور واضح به تمام اعضای تیم داده ارائه شده است.
اوج این رویکرد را در سکانسی خواهید دید که اعضای تیم در کسب نمرات حداقلی در تعهدات خود شکست خوردهاند و کارتر با یک برنامه جبرانی در سالن ورزشی را طبق تعهداتشان میبندد. دیالوگهای این فیلم خصوصا در این سکانس کلیدی را با نگاه یک مدیر منابع انسانی بخوانید و برداشت خود را در قالب چند جمله در پایین همین پست با ما به اشتراک بگذارید و بگویید شما چه نکته جذابی از آن دریافتید.
فیلم Apollo 13 (کار تیمی و حل مسئله)
یک فیلم بی نظیر که هرچه کردیم نتوانستیم از این لیست کنار بگذاریم. چرا که با تاکیدی پر کشش بر حل مشکلات در قالب یک تیم یکپارچه عمل میکند.
دو روز مانده به شروع مأموریت، یکی از اعضای تیم به دلیل بیماری سرخک تعویض میشود و این اولین چالش جیم به عنوان رهبر واحد صف است. تیمی که ساعتها تمرین با شبیه ساز پیشرفته انجام داده، اکنون مجبور به تعویض یکی از اعضاست و شروع مشکلات شاید از همین جا شروع میشود و اتفاقات پیش بینی نشده شروع میشود که نحوه تعامل اعضای هر واحد برای عبور از این بحران و تمرکز روی حل مشکل یک مثال ایدهآل برای مدیران منابع انسانی است که به دنبال همراه کردن نیروهای سازمان در جهت اهداف و رفع مشکلات سازمان هستند. در ادامه خیلی کوتاه 3 درسی که میتوان از این فیلم دریافت را ذکر میکنیم.
- تا دقیقۀ 90 نا امید نشوید و به جای مشکلات، بر داشتههای سیستم متمرکز باشید.
- اگر کمبود منابع داشتید، تغییر کاربری بدهید و مصرفکنندههای منابع را به طور موقت غیرفعال کنید.
- پا به پای هم تلاش کنید. مشکل یک واحد، مشکل همۀ واحدهاست؛ اگر «موفقیت تیمی» در اولویت باشد!
فیلم Dead Poets Society (پرورش خلاقیت افراد)
یکی از بهترین فیلمهایی که در آن میتوان نقش یک معلم الهام بخش را دید فیلم انجمن شاعران مرده است که در آن معلم غیر متعارف جان کیتینگ، با بازی رابین ویلیامز مرحوم و بزرگ، از تکنیکهای مختلفی برای تحریک دانش آموزان خود به “تفکر متفاوت” استفاده میکند.
او از روشهای خلاقانه سعی دارد برای شاگردان خود الهام بخش منظری نو و تازه باشد و خلاقیت را در ذهن آنها ایجاد کند. روشهایی مثل رفتن روی میز، راهرفتن به شیوهای منحصر به فرد، فوتبال بازی کردن، نقل قولهای الهام بخش و خوانشی جدید از متون درسی همه مواردی است که خود او نیز از آنها پیروی میکند و سعی دارد سایر دانش آموزانش را هم با خود همراه کند.
فیلم Up in the Air (فرآیند خروج کارکنان)
این فیلم با شما کاری میکند که هر زمان که در جلسه اخراج یا جدا شدن با نیرویی هستید به یاد آن بیوفتید. این فیلم با بازی بسیار گیرا و جذاب جرج کلونی داستان کارمندی را روایت میکند که کارش اخراج افراد سازمانهای دیگر است و این کار تلخ و دشوار را به گونهای دلپذیر به انجام میرساند.
او در ارتباط گیری، همدلی و ترسیم آیندهای روشن برای افراد بسیار کارآمد عمل میکند. ولی در موقعیتی تازه قرار میگیرد که ماهیت شغل خود را در خطر میبیند و باید به کسی که قصد این کار را دارد آموزش دهد تا به بهترین شکل ممکن و با کمترین خسارت این تغییر بنیادین را در شرکت ایجاد کند. این فیلم یک جلسه آموزشی برای ارائه خبر ناخوشایند است. برای این کار لازم است تا به مانند رایان بینگهام در این فیلم رفتار کنید:
- به سرعت سر اصل مطلب بروید
- برای احساسات آماده باشید و آن را بپذیرید
- شجاعت نشان دهید
- نوری به آینده بتابانید

بسته تحلیل مدیریتی فیلمهای سینمایی
فیلمهای سینمایی ابزاری الهام بخش است که با کمک آن میتوان مفاهیم آموزشی را با گره زدن به داستان و جلوههای بصری در ذهن مخاطب ماندگار کرد. مجموعه مدیران مدیا در قالب بستههای توسعه فردی و سازمانی فیلمهای سینمایی را در قالب ویدیوهایی جذاب تولید کرده که بعد از دیدن فیلم میتواند جمع بندی آموزشی بر داستان فیلم باشد و در انتهای هر کدام پیامهایی را بر گوشه ذهن کارکنان و مدیران سنجاق کند.
دیدگاهها، سوالات و پیشنهادات خود را در کامنت بنویسید